Friptura de rata cu ciuperci

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rata
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar
  • vin alb
  • verdeata tocata
  • 100 g slanina afumata

Mod de preparare

Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de frip­tura. Se acopera cu o cana de apa calda in amcstec cu un paharel de vin alb, se adauga putin piper, se inconjoara rata cu felii de slanina si se introduce tava in cuptor la foc mic pentru o ora. Se frige cu tava acoperita. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata cu o lingura de unt si putina sare si se lasa sa scada. Cind nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga verdeata tocata ma­runt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.

Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori