Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de fripÂtura.
Se pregateste rata cu o zi inainte, se lasa taiata bucati, cu putina sare, la rece si se stropeste cu unt topit cind se pune in tava de fripÂtura. Se acopera cu o cana de apa calda in amcstec cu un paharel de vin alb, se adauga putin piper, se inconjoara rata cu felii de slanina si se introduce tava in cuptor la foc mic pentru o ora. Se frige cu tava acoperita. Separat se spala ciupercile si se taie felii subtiri, se pun intr-o cratita emailata cu o lingura de unt si putina sare si se lasa sa scada. Cind nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se adauga verdeata tocata maÂrunt, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Alte retete recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii