Friptura pe gratar cu muschi de caprioara

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie sa acopere bine carnea, c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 muschi de caprioara
  • usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 1 pahar de vin
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Marinam carnea de caprioara 10—12 ore intr-un amestec de apa, vin, otet, usturoi si cimbru. Amestecul lichid trebuie sa acopere bine carnea, care se intoarce dupa citeva ore, batind-o usor cu un bata­tor inainte de a o pune in solutie. Muschiul se sterge, se despica usor, se unge cu unt topit, se sareaza si se pipereaza si se pune pe gratar.

Muschiul de caprioara se pune direct pe jar si se tine pana cand carnea capata o crusta protectoare. Se intoarce frigarea, se inalta eventual pe o bucata de lemn si se continua frigerea. Cind carnea devine frageda, se stro­peste cu vin si cu putin unt si se mai lasa un sfert de ora pe jar moale.

Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti, stropita cu mujdei de usturoi.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc