Pasta din carne de iepure

Pentru a realiza aceasta reteta de pasta din carne de iepure aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de iepure, unt, ceapa, untura, lapte, ienibahar, piper, cuisoare, nucsoara, ou.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de iepure
  • 250 g unt proaspat
  • 2 cepe
  • 1 lingura untura
  • 1 pahar lapte
  • 2—3 boabe de ienibahar
  • 20 boabe de piper pisat
  • cuisoare
  • un varf de cutit de nucsoara rasa
  • sare
  • 1 ou
  • castraveciori acri
  • sfecla rosie.

Mod de preparare

Bucatile de carne macra se prajesc usor cu o lingura de untura, se adauga 2—3 linguri de apa, sare, un pahar de lapte si ceapa taiata in sferturi. Se lasa sa fiarba acoperit, la foc foarte mic, pana scade lichidul si bucatile se rumenesc putin. Se da la o parte si, dupa ce se raceste, se da de trei ori prin masina de tocat.

Intr-un castron se freaca untul spuma, se adauga nucsoara rasa, ienibaharul, piperul, cuisoara foarte fin pisata, apoi carnea tocata. Se amesteca pana se obtine o pasta omogena, spumoasa.


Se aseaza pe un platou si se garniseste cu felii de ou rascopt, castra­veciori in otet si sfecla in otet.
Alte retete recomandate:
Budinca de iepure
Iepure in aspic
Mancare de iepure cu sos picant

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri