Piept de fazan sote cu ciuperci

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piepturile de la 2 fazani
  • 50 gr slanina
  • 1 kg ciuperci
  • 150 gr unt
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patru si se pun peste fileurile de fazan. Deasupra se toarna 100 gr unt topit cald, se acopera visul si se lasa la inabusit, la foc mare. Fileurile se scot, impreuna cu ciupercile, dupa ce s-au facut, se scurg bine de unt si se tin la cald. Separat se face un sos alb din unt si faina, care se stinge cu vin alb si cateva linguri din sosul in care s-a facut friptura. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de oua. Fileurile se pun pe o farfurie, se acopera cu feliile de ciuperci si se toarna deasupra sosul.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci