Piept de fazan sote cu ciuperci

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • piepturile de la 2 fazani
  • 50 gr slanina
  • 1 kg ciuperci
  • 150 gr unt
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul se impaneaza cu bucati mici de slanina si se taie in felii subtiri. Se sareaza, se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala, se taie in patru si se pun peste fileurile de fazan. Deasupra se toarna 100 gr unt topit cald, se acopera visul si se lasa la inabusit, la foc mare. Fileurile se scot, impreuna cu ciupercile, dupa ce s-au facut, se scurg bine de unt si se tin la cald. Separat se face un sos alb din unt si faina, care se stinge cu vin alb si cateva linguri din sosul in care s-a facut friptura. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de oua. Fileurile se pun pe o farfurie, se acopera cu feliile de ciuperci si se toarna deasupra sosul.


Mancarea se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Curcan umplut Muschi de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Salata de fasole verde
5
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde