Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati (aprox. 1000 g) piept de fazan (4 jumatati de piept de fazan)
  • fara piele si os
  • 200 g ficat de gasca
  • 50 g ciuperci
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper alb
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • 1 lingurita coniac
  • 4 felii bacon; Obligatoriu: 800 g foi de varza creata oparite
  • 100 g bacon
  • 1 lingura extract de fazan (oasele se prajesc si se pun la fiert timp de 2 ore
  • se strecoara si se adauga sare)
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • 1/4 lingurita piper alb proaspat macinat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • mere: 600 g (4 bucati mici)
  • taiate felii
  • fara seminte
  • 40 g unt

Mod de preparare

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si coniac dupa gust. Intre 2 bucati de ficat se pune 1 felie de ciuperca fiarta. Acestea se aseaza pe bucatile de piept injumatatite, care apoi se pliaza. Bucatile de piept umplut se infasoara cu cate 1 felie de bacon, ca sa nu se separe in timpul gatirii.

Intr-o tigaie, pieptul se prajeste pe toate partile apoi se pune la cuptor la foc mediu (aproximativ 180 C) timp de 12 minute. Bacon-ul se taie felii de ca. 30 cm diametru, se prajesc intr-o tigaie dupa care se scurge grasimea. Varza taiata subtire si fiarta se amesteca cu bacon-ul prajit, dupa care se condimenteaza si se adauga smantana si extractul de fazan. Merele: se indeparteaza semintele, se taie bucati si se prajesc in unt.
Se serveste pe o farfurie fierbinte, in fata se pune pieptul de fazan, in jur se pun bucatile de mere. Se ofera separat extract de fazan.

Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos