Pulpa de fazan umpluta

Se curata fazanii, li se taie picioarele si se scot cu grija oasele, se iau pieptii si se fierb inabusit in unt 10 minute. Se scot, apoi se scurg si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 fazani
  • 100 gr slanina
  • miez de paine
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 cuisoare
  • 1 pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar zeama de carne

Mod de preparare

Se curata fazanii, li se taie picioarele si se scot cu grija oasele, se iau pieptii si se fierb inabusit in unt 10 minute. Se scot, apoi se scurg si se pune in acelasi unt paine la inmuiat. Se trec prin masina de tocat apoi painea si pipetulm se amesteca cu putina zeama de carne, apoi se sareaza, se pipereaza si se inlocuiesc oasele de la picioare cu aceasta umplutura. Se trage pielea, se coase, ca sa nu iasa tocatura, apoi se pun pulpele intr-un vas tapetat cu slanina. Se pun felii de slanina si deasupra si se adauga resturile de fazan, taiate bucati, morcovii, cepele, cuisoarele, sarea si piperul. Se toarna deasupra vinul, un pahar de zeama de carne, se acopera vasul si se fierbe la cuptor o ora si jumatate. Dupa ce a fiert bine, se scoate vasul din cuptor si se strecoara sosul.


Se serveste mancarea fierbinte. Alte retete culinare: Gratar de porc cu vinete coapte Friptura de vita la cuptor Curcan umplut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide