Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foi
Se taie varza in jumatati si, daca este prea acra, se pune in apa calda, unde se lasa 15 - 20 de minute, dupa care se spala in apa rece, desfacind foile in apa, fara a le rupe.
Se scurge bine varza de zeama, se toaca pe un fund de lemn, cu un cutit ascutit in fisii subtiri.
Separat, intr-o cratita de fonta smaltuita, se pune ulei si se lasa pe foc. Se adauga varza, se pune sare si se amesteca bine. Se acopera cratita cu un capac, se face focul mic si se lasa sa fiarba inabusit. Se poate baga cratita in cuptor unde se lasa la foc mic.
Cind varza a inceput sa se inmoaie, se adauga bulionul (daca varza este prea acra se adauga bulion numai cit sa coloreze).
Se serveste calda cu mamaliguta, ca garnitura la
cabanosul prajit in untura sau facut la gratar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii