Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Se taie varza murata in felii. Daca este prea acra se spala in mai multe ape. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in felii groase de un deget.
Daca slanina este prea sarata, se poate tine catva timp in apa rece. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de felii de varza, apoi unul de slanina, urmand asa pana se termina varza si costita. Se adauga o ceasca de apa si untura. Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit cel putin 3 ore. Cand este aproape gata, se adauga boabele de piper si dupa gust putina boia de ardei sau bulion. In timpul fiertului, se adauga putina apa, daca este nevoie.
Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi. Se rastoarna ca o budinca, se poate servi cu smantana. Alte retete cu varza recomandate
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii