Gratin de varza rosie

Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate put

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Gratin de varza rosie

Ingrediente

  • Doua maini de varza fiarta
  • tocata grob
  • 30 g unt
  • 15 g faina
  • 200 ml lapte
  • felie de sunca mai groasa
  • 50 g branza gruyere (eu am pus 25 g emmental si 25 g gruyere)
  • 50 g smantana
  • piper aromat
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • Pentru sos bechamel:20 unt
  • faina
  • lapte
  • sare si nucsoara

Mod de preparare

Am facut un sos bechamel din 20 unt, faina, lapte, sare si nucsoara. Am topit untul, am adaugat tata faina amestecand repede, apoi am adaugat cate putin lapte pana cand l-am incorporat pe tot. Am pus sare si un praf de nucsoara.

Am incorpora apoi in sos sunca taiata cubulete, smantana si jumatate din branza rasa.

Am uns un bol cu unt, am pus in el varza fiarta, tocata grob, am turnat deasupra sosul, am presarat cu restul de jumatate de branza , iar deasupra am pus cele cateva bucatele de unt care au ramas.

Am copt 15 minute la 200 grade Celsius.
Pofta buna!

Reteta Gratin de varza rosie a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza: Varza umpluta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori