Sarmale sparte

Se spala si curata legumele. Se toaca ceapa, se pune într-o tigaie cu putin ulei la rumenit, se adauga morcovii, ardeiul si usturoiul tocat si se mai

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr. carne macinata(porc+vita)
  • 100 gr. orez
  • varza tocata (murata - merge si cu varza proaspata)
  • 1-2 oua
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa marisoara(rosie)
  • 1 capatîna de usturoi(2-3 catei)
  • 1/4 ardei rosu
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • bulion de rosii(facultativ)
  • o bucata de slanina
  • foaie de dafin-la fiert (facultativ)

Mod de preparare

Se spala si curata legumele. Se toaca ceapa, se pune într-o tigaie cu putin ulei la rumenit, se adauga morcovii, ardeiul si usturoiul tocat si se mai lasa cîteva minute la prajit. Se adauga condimentele (ce doriti)-sare, piper. Apoi se adauga si orezul se amesteca si se mai lasa vreo 2-3 minute pe foc. Nu uitati verdeata tocata se pune la urma, se mai amesteca putin si se lasa la racit. Carnea macinata se pune într-un castron se adauga oul, se adauga amestecul de legume/orez si se framînta bine. Mai se pune condimente, sare, piper dupa gust. Într-o oala se pune pe fund jumatate din cantitatea de varza. Din amestecul de carne, se formeaza bilute, cu mana. Acestea se aseaza pe varza. Se acopera cu varza ramasa, se pune putin bulion de rosii deasupra si se toarna apa, cît cuprinde. Se pune la foc moderat circa 60-70 minute.
Se serveste cu cartofi fierti si smîntîna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta