Varza calita cu carnati de casa pregatita in vas ceramic este o mancare traditionala delicioasa ce se pregateste de obicei in ziua taierii porcului (ignat). Este o mancare delicioasa ce se uda cu un pahar de palinca.
Varza murata se lasa in apa pentru cateva ore, pentru a elimina din surplusul de sare. Curatam ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se caleste in untura incinsa intr-o tigaie mai mare. Varza se toaca marunt, fideluta, apoi se stoarce bine de zeama si se caleste impreuna cu ceapa circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Se presara boiaua dulce, piperul macinat, cimbrul, semintele de chimen, se amesteca apoi se adauga si sucul de rosii. Se amesteca usor, cu lingura de lemn, apoi se rastoarna in vasul ceramic, se aseaza carnatii deasupra, intregi (se inteapa cu o furculita, din loc in loc) sau taiati bucati mai mici, apoi se da vasul in cuptorul incalzit putin si se lasa cam o ora, sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de o mamaliga aburinda si cu u ardei iute. Pofta buna! Reteta Varza calita cu carnati de casa, in vas ceramic a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii