Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odi
Aluatul e simplu de executat; amestecati ingredientele, framintati binisor si va rezulta un aluat molicel, nelipicios. e musai sa-l lasati sa se odihneasca cel putin 45 minute.
Umplutura e si mai simplu de executat decit aluatul: amestecati carnurile cu ceapa tocata marunt si patrunjelul, oul, potriviti de sare si piper si gata.
Impartiti aluatul in patru parti egale.
Pe o suprafata infainata intindeti foi subtiri, pe care le veti imparti apoi in patrate cu latura de 3 cm si pe fiecare patrat asezati o gramajoara de carne.
Dupa care formati manti , prin plierea aluatului pe doua din laturi; lasati o deschidere in centru: eu am umezit cu apa laturile care urmau a fi lipite, caci altfel nu stateau.
Manti se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei.
Deasupra se aseaza untul (cele 50 grame), taiat cuburi (in cazul meu numai cuburi nu era) si se toarna deasupra supa de oase (cam 250 ml).
Se fierbe in cuptorul incins la 150C pentru 12 minute (zicea reteta); eu i-am tinut cam 20 minute.
Intre timp se pregatesc sosurile ; cel de iaurt e extrem de simplu de facut: amestecati usturoiul pisat un iaurtul, si gata.
Pentru sosul de legume, caliti in putin ulei ceapa, ardeii, ciupercile, rosiile si usturoiul; daca e nevoie (la mine a fost) adaugati supa de oase si fierbeti pina cind legumele sint facute.
Sosul iute eu l-am sarit, insa in reteta se zice ca se amesteca untul topit cu uleiul si fulgii de ardei.
Sosurile se toarna peste paste imediat ce le scoateti din cuptor; se servesc calde.
Pofta buna!
Reteta Manti a fost propusa de ariel pe forum culinar.ro
Alte retete de paste gasiti aici:
Paste Ponza cu rosii gratinate,
Gratin cu paste,
Paste cu sunca de la Bunica
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii