Pasticho

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pasticho

Ingrediente

  • 500 gr. macaroane
  • Sos:
  • 800 gr. rosii cherry din conserva
  • 250 ml. vin rosu sec
  • 1 kg. de carne de vita tocata
  • carne de porc
  • 1 bucata de praz
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • putin cimbru
  • oregano
  • rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • 3 oua
  • 250 ml. lapte
  • 50 ml.smantana
  • 250 gr. branza ricotta proaspata
  • putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • 100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • 100 gr.mozzarella rasa
  • sau rupta bucatele marunte
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.

*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.

2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.

3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.

4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.

5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.

6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.

7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.

8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.

9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.

10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.

11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.

12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.

13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.

14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Musuroi de cartita cu zmeura
2
Prajituri

Musuroi de cartita cu zmeura

Musuroi de cartita cu zmeura este o prajitura delicioasa cu crema si fructe. O reteta de prajitura de casa perfecta pentru...

Musuroi de cartita cu zmeura
Tort de ciocolata
3
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
5
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert tort cu ciocolata si mandarine
Bucataras.RO

Desert tort cu ciocolata si mandarine

Tortuletul nostru de Revelionul 2022 cu arome de ciocolata si mandarine, perfecte pentru sezonul rece! A fost foarte apreciat...

Desert tort cu ciocolata si mandarine
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia