Pasticho

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pasticho

Ingrediente

  • 500 gr. macaroane
  • Sos:
  • 800 gr. rosii cherry din conserva
  • 250 ml. vin rosu sec
  • 1 kg. de carne de vita tocata
  • carne de porc
  • 1 bucata de praz
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • putin cimbru
  • oregano
  • rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • 3 oua
  • 250 ml. lapte
  • 50 ml.smantana
  • 250 gr. branza ricotta proaspata
  • putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • 100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • 100 gr.mozzarella rasa
  • sau rupta bucatele marunte
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.

*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.

2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.

3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.

4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.

5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.

6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.

7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.

8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.

9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.

10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.

11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.

12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.

13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.

14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola