Pasticho

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pasticho

Ingrediente

  • 500 gr. macaroane
  • Sos:
  • 800 gr. rosii cherry din conserva
  • 250 ml. vin rosu sec
  • 1 kg. de carne de vita tocata
  • carne de porc
  • 1 bucata de praz
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • putin cimbru
  • oregano
  • rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • 3 oua
  • 250 ml. lapte
  • 50 ml.smantana
  • 250 gr. branza ricotta proaspata
  • putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • 100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • 100 gr.mozzarella rasa
  • sau rupta bucatele marunte
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.

*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.

2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.

3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.

4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.

5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.

6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.

7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.

8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.

9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.

10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.

11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.

12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.

13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.

14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
1
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Ciulama cu ciuperci
3
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
4
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
5
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii