Pasticho

Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pasticho

Ingrediente

  • 500 gr. macaroane
  • Sos:
  • 800 gr. rosii cherry din conserva
  • 250 ml. vin rosu sec
  • 1 kg. de carne de vita tocata
  • carne de porc
  • 1 bucata de praz
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • putin cimbru
  • oregano
  • rozmarin si boia de ardei
  • Topping:
  • 3 oua
  • 250 ml. lapte
  • 50 ml.smantana
  • 250 gr. branza ricotta proaspata
  • putina nucsoara
  • Mai avem nevoie de:
  • 100 gr. cascaval (sau parmezan)
  • 100 gr.mozzarella rasa
  • sau rupta bucatele marunte
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.

*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.

2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.

3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.

4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.

5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.

6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.

7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.

8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.

9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.

10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.

11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.

12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.

13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.

14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Tort cu mousse alb si fructe de padure
1
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Chec cu nuci si rahat
2
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
3
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Drob din miel
4
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
5
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci