Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa! Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare. Enjoy!
*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.
*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.
*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.
3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.
4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.
5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.
6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.
7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.
8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.
9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.
10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.
11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.
12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.
13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.
14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.
Pofta mare va doresc!
Salata cu creveti este perfecta ca aperitiv la o petrecere sau chiar ca si fel principal. Este foarte usor de preparat, poti...
Salata cu creveti• taiati fleica de porc cuburi• introduceti atat bucatile de fleica, cat si cateii de usturoi curatati de coaja,
Carnati de porc cu cartofi taranesti• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba• puneti
Cozonac cu stafide, cacao si scortisoaraPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloSe curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si mereSalam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid
Salam de biscuiţi reţetăUnele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)
Salata de boeufMena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaAveam in plan de mult timp aceste cornuri si iata ca le-a venit randul. M-am inspirat de la Gaby_d (multumesc pentru reteta...
Desert cornuri Bratislava
Comentarii