Pastita cu pene sau fusili

In timp ce se fierb pastele se pregateste sosul: ceapa tocata se caleste dupa care se adauga carnea tocata calindu-se in contiunare impreuna cu ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g paste
  • 2cepe
  • 500g carne tocata (amestec)
  • o conseva ciuperci
  • 250ml suc de rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • piper
  • busuioc
  • menta
  • sare
  • cascaval ras
  • 1-2 oua
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

In timp ce se fierb pastele se pregateste sosul: ceapa tocata se caleste dupa care se adauga carnea tocata calindu-se in contiunare impreuna cu ceapa. Se adauga ciupercile feliate, sucul de rosii si pasta de tomate si se condimenteaza cu piper, sare, busuioc si menta.

Se unge vasul de cuptor (de preferat yena) si se aseaza: un strat paste+sosul cu carne+cascaval ras+un strat paste.

Se face un sos din: 200ml apa, sare, 1lingura faina; se da la foc pana cand se ingroasa: cand e rece se adauga 1-2 oua. Se torna peste paste si se rade cascaval deasupra.

Se da la cuptor si se lasa pana cand se rumeneste bine deasupra. Cca 40'


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc