Pizza Romana, cu file de anchois, capere si masline

George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un ALUAT RAPID DE pizza – are nevoie de doar 30 min de dospire!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat rapid de pizza – 4 blaturi
  • 1 kilogram de faina 000
  • 15 grame de drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 25 g sare
  • 1 varf de cutit de zahar
  • INGREDIENTE topping:
  • Mozzarella – 150-180 gr
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • File Anchois - 100 g
  • Capere – 40 g
  • Masline – 120 g
  • Oregano proaspat

Mod de preparare

  1. Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200ml apa calduta. Amestecati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va va face aluatul sa creasca.
  2. Dupa 15 minute, puneti sarea in faiana, peste ea turnati maiaua, restu de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relative moale si se ia de pe mana usor. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
  3. Cand a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
  4. Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti aluatul.
  5. Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
  6. Presarati pe deasupra mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
  7.  Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita