Pizza Romana, cu file de anchois, capere si masline

George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un ALUAT RAPID DE pizza – are nevoie de doar 30 min de dospire!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat rapid de pizza – 4 blaturi
  • 1 kilogram de faina 000
  • 15 grame de drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml de apa calduta
  • 25 g sare
  • 1 varf de cutit de zahar
  • INGREDIENTE topping:
  • Mozzarella – 150-180 gr
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • File Anchois - 100 g
  • Capere – 40 g
  • Masline – 120 g
  • Oregano proaspat

Mod de preparare

  1. Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200ml apa calduta. Amestecati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va va face aluatul sa creasca.
  2. Dupa 15 minute, puneti sarea in faiana, peste ea turnati maiaua, restu de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relative moale si se ia de pe mana usor. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
  3. Cand a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
  4. Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti aluatul.
  5. Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
  6. Presarati pe deasupra mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
  7.  Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta