Tagliatelle with a rich meat sauce(tagliatelle cu carne)

-incingem uleiul -adaugam pancetta si prajim la foc mediu timp de 3-5 minute, amestecand din cand in cand pana incepe sa-si schimbe culoarea; -peste p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle with a rich meat sauce(tagliatelle cu carne)

Ingrediente

  • 4 linguri ulei masline
  • plus extra
  • 85g pancetta sau bacon taiat cubulete
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1-2 catei usturoi
  • tocati marunt
  • 1 morcov
  • tocat
  • 1 telina
  • tulpina
  • 225g carne vita
  • tocata
  • 225g ficat pui
  • tocat marunt
  • 2 linguri passata (sos tomate)
  • 125ml vin alb
  • 225ml beef stock (supa de vita) sau apa
  • 1 lingura oregano proaspat
  • tocat
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
  • 450g tagliatelle
  • parmezan ras

Mod de preparare

-incingem uleiul

-adaugam pancetta si prajim la foc mediu timp de 3-5 minute, amestecand din cand in cand pana incepe sa-si schimbe culoarea;

-peste pancetta adaugam ceapa, usturoiul, morcovul si telina si lasam pe foc pentru alte 5 minute, amestecand din cand in cand;

-adaugam carnea si amestecam la foc iute alte 5 minute, pana ce carnea isi schimba culoarea;

-adaugam ficatul (au am pus mai putin decat cere reteta) si lasam si pe acesta 3-4 minute sa se combine cu restul, amestecand;

-adaugam passata, vinul, stock-ul, oregano, foile dafin si potrivim de sare si piper;

-aducem la punctul de fierbere dupa care reducem focul, acoperim si lasam sa fiarba 30-35 minute;

-cu cateva minute inainte ca sosul sa fie gata, punem pasta la foc conform instrctiunilor de pe pachet; cand pastele sunt gata, scurgem bine de apa si turnam uleiul de masline si amestecam bine;

-acum sosul este si el gata, scoatem si aruncam foile de dafin;

-se amesteca cu pastele;

-se serveste imediat, cu parmezan razuit pe deasupra.
Pofta buna!

Reteta Tagliatelle With a Rich Meat Sauce a fost propusa de Rebella pe forum culinar.ro

Alte retete cu paste gasiti aici:

Paste cu ciuperci si ardei,

Paste cu somon afumat,

Spaghetti cu sos de gorgonzola

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci