Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un desert simplu dar cu un gust plin de aroma. Incearca si tu reteta de Cobbler cu capsuni, un desert cu capsuni de care nu te vei mai satura!

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:
  • 500 g căpșuni proaspete
  • 2 linguri de zahăr (pentru aluat)
  • 2 linguri de zahăr (pentru căpșuni)
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 120 g făină
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt (pentru aluat)
  • 10 g unt (pentru căpșuni)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:

Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr peste ele și adăugați câteva bucățele de unt și amestecați să se combine toate ingredientele.

În alt castron, combinați făina cu untul rece și framantati că să obțineți un aluat fărâmicios. Adăugați zahărul, zahărul vanilat și praful de copt. Peste această compoziție, adăugați gălbenușul de ou și laptele rece și amestecați ca să se omogenizeze. Compoziția rezultată trebuie să fie mai groasă decât cea pentru chec, cât să curgă din lingură.

Cu ajutorul unei linguri, puneți din loc în loc aluatul, fără a acoperi complet căpșunile din stratul de dedesubt. Presărați puțin zahăr peste aluatul turnat ca să obțină o crustă frumoasă la copt.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 25 - 30 de minute sau până când cobblerul este frumos rumenit deasupra.

După coacere, lăsați cobblerul să se răcească puțin înainte de a-l servi.

Serviți cobblerul cu căpșuni cald, simplu sau alături de o cupă de înghețată.

Bucurați-vă de această delicioasă și ușor de preparat cobbler cu căpșuni, perfectă pentru zilele călduroase de primăvară sau de vară!

Din seria deserturilor cu fructe, iti recomandam si reteta de Clafoutis cu capsuni, un desert delicios in 10 minute, Tort cu fructe de padure sau reteta de Clafoutis cu cirese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc