O reteta ce poate fi pregatita cu ouale ramase de la Paste
Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.
Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi.
Pentru umplutură: se fărâmă toate gălbenuşurile fierte, se amestecă împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Se obţine o pastă, peste care se picură uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Se prepară atâta maioneză câtă dorim.
Se umple albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrăm cam două linguri şi pentru sos. Se aşază ouăle pe un platou.
Pentru sos: maioneza rămasă se subţiază cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.
Se toarnă sosul peste ouă, se decorează cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate.
Timp total de prepare: aprox 30min
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/oua-cu-maioneza-si-marar.html
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii