Primavara in farfurie!!
Se bat cu telul ouale impreuna cu zaharul, laptele, uleiul, praful de sare si amoniacul stins cu suc de lamaie pana ce obtinem un amestec spumos in care s-a topit zaharul. Se adauga faina, amestecand la inceput cu o lingura, apoi se framanta pe o planseta data cu faina pana ce aluatul este elastic si nu se mai lipeste de mana. Se taie in 2 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde cu un sucitor la marimea tavilor ce urmeaza sa le coacem pe dosul lor. Se dau cate 5 minute in cuptorul incins bine, apoi se desprind de tava cu lama unui cutit. Le lasam sa se raceasca bine, apoi le suprapunem si le taiem in 2 jumatati, obtinand astfel 4 bucati egale.
Se prepara crema mixand albusul cu zaharul pana se intareste ca o bezea. Galbenusurile se freaca cu laptele, alternand cu amidonul, amestecand continuu cu un tel si asezand vasul in care sunt intr-un alt vas un pic mai mare cu apa fierbinte. Amestecam continuu pana obtinem un amestec cremos de consistenta unei smantani in care adaugam bezeauau si mai amestecam cca 5 minute. Dam de pe foc vasele si adaugam esenta si untul taiat felii, una dupa alta, numai dupa ce prima o incorporam in compozitiea cremei.
Se asaza intr-o tava o forma reglabila dreptunghiulara, o fixam la marimea blaturilor si asezam blaturile unse cu cate un strat de crema calda, unul peste altul, presand usor cu mana, iar pe ultimul il lasam neuns la partea superioara, deasupra.
Preparam jeleul astfel: curatam rodia de coaja groasa si pilitele albe si apoi dam la blender. Se strecoara sucul printr-un tifon si il punem la fiert cu zaharul si plicul de tort gelle. Dupa 2-3 clocote, se toarna fierbinte deasupra prajiturii si se da la rece cel putin 2 ore inainte de a o taia. Aceasta prajitura are un blat fin ca un biscuit fraged, iar crema delicata de vanilie se completeaza de minune cu gustul acrisor al jeleului de rodie!
Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi plac atat de mult ciupercile incat as inlocui oricand carnea cu o portie de ciuperci. Nu mai vorbesc despre cat de...
Tarta cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii