Paste chinezesti cu legume

Aceasta reteta este atat de delicioasa ca vei dori sa o realizezi nu doar in zile de post. Avand in vedere ca pastele chinezesti sunt realizate din mazare si fasole mung reprezinta si o varianta mai sanatoasa potrivita chiar si pentru dieta.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Paste chinezesti cu legume

Ingrediente

  • Paste chinezesti ( din mazare si fasole mung doar pot fi si din orez)- 100grame
  • Ciuperci mun- urechi de lemn - 25 de grame (uscate)
  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel/ 1 zucchini
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • ananas proaspat : 100g ( sau din conserva - desi nu este o varianta sanatoasa)
  • praz- atat partea alba ( 50 grame) cat si partea verde ( 20 grame)
  • usturoi- 3-4 catei ( sau in functie de gust)
  • ghimbir - 20 grame ( razuit)
  • ulei pentru gatit: 2 linguri
  • sare
  • piper
  • sos de soia
  • nucsoara

Mod de preparare

Incepem prin a hidrata ciupercile mun conform instructiunilor de pe pachet: Cele pe care le-am avut eu se hidrateaza 15 minute in apa fierbinte , apoi se gatesc inca 10 min.

Gatim apoi pastele chinezesti, conform instructiunilor de pe pachet. Cele pe care le-am avut eu se fierbeau 3 minute in apa clocotita. Apoi le-am scurs, am pastrat putina apa, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am taiat deoarece sunt lungi si greu de mancat si amestecat si le-am lasat la scurs pana au fost gata legumele.

Intr-o tigaie neaderenta , punem putin ulei pentru gatit la incins.

Adaugam apoi usturoiul si ghimbirul si le lasam 1 minut la calit. Adaugam apoi ceapa si mai asteptam un 1 min.

Adaugam apoi si celelalte legume: ciupercile,morcovii, ardeiul, prazul ( partea alba) si ananasul.

Adaugam sos de soia si putina apa de la paste, condimentam cu piper , nucsoara si eventual putina sare ( dar sosul de soia contine multa sare si de aceea mai bine adaugam sare dupa ce gustam).

Lasam legume acoperite pe foc porivit timp de 5 minute. Apoi le putem gusta si putem adauga mai multa sare, piper, poate un ardei iute daca ne place mancarea picanta.

Le mai lasam descoperite la foc potrivit pentru 3 min si apoi adaugam pastele si prazul (partea verde )si lasam pe foc inca 3 minute.

Daca dorim ca aceasta mancare sa fie si mai saraca in calorii, putem sa servim doar legumele fara sa mai adaugam pastele. Va garantez ca sunt delicioase.

De asemenea daca ananasul nu va este pe plac, sau combinatia de legume cu fructe nu va surade, puteti renunta la el, insa gustul nu va mai fi la fel.

Bineinteles ca legumele pot fi inlocuite in functie de preferinte insa pentru familia noastra aceasta a fost varianta castigatoare.

In cazul in care nu tineti post si nicio leguma nu este mai buna decat carnea, puteti sa caliti in tigaie cubulete de piept de pui, curcan, vita pe care sa le adaugati apoi peste paste si legume sau doar peste legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de zahar ars
1
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
2
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Sufleu de dovlecel cu legume
3
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
4
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sos „Robert"
5
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos „Robert"

Se pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...

Sos „Robert"
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita