Aceasta reteta este atat de delicioasa ca vei dori sa o realizezi nu doar in zile de post. Avand in vedere ca pastele chinezesti sunt realizate din mazare si fasole mung reprezinta si o varianta mai sanatoasa potrivita chiar si pentru dieta.
Incepem prin a hidrata ciupercile mun conform instructiunilor de pe pachet: Cele pe care le-am avut eu se hidrateaza 15 minute in apa fierbinte , apoi se gatesc inca 10 min.
Gatim apoi pastele chinezesti, conform instructiunilor de pe pachet. Cele pe care le-am avut eu se fierbeau 3 minute in apa clocotita. Apoi le-am scurs, am pastrat putina apa, le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am taiat deoarece sunt lungi si greu de mancat si amestecat si le-am lasat la scurs pana au fost gata legumele.
Intr-o tigaie neaderenta , punem putin ulei pentru gatit la incins.
Adaugam apoi usturoiul si ghimbirul si le lasam 1 minut la calit. Adaugam apoi ceapa si mai asteptam un 1 min.
Adaugam apoi si celelalte legume: ciupercile,morcovii, ardeiul, prazul ( partea alba) si ananasul.
Adaugam sos de soia si putina apa de la paste, condimentam cu piper , nucsoara si eventual putina sare ( dar sosul de soia contine multa sare si de aceea mai bine adaugam sare dupa ce gustam).
Lasam legume acoperite pe foc porivit timp de 5 minute. Apoi le putem gusta si putem adauga mai multa sare, piper, poate un ardei iute daca ne place mancarea picanta.
Le mai lasam descoperite la foc potrivit pentru 3 min si apoi adaugam pastele si prazul (partea verde )si lasam pe foc inca 3 minute.
Daca dorim ca aceasta mancare sa fie si mai saraca in calorii, putem sa servim doar legumele fara sa mai adaugam pastele. Va garantez ca sunt delicioase.
De asemenea daca ananasul nu va este pe plac, sau combinatia de legume cu fructe nu va surade, puteti renunta la el, insa gustul nu va mai fi la fel.
Bineinteles ca legumele pot fi inlocuite in functie de preferinte insa pentru familia noastra aceasta a fost varianta castigatoare.
In cazul in care nu tineti post si nicio leguma nu este mai buna decat carnea, puteti sa caliti in tigaie cubulete de piept de pui, curcan, vita pe care sa le adaugati apoi peste paste si legume sau doar peste legume.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperci"retete pentru mese in familie".
Desert prajitura cu crema de mureIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii