M-am jucat un pic cu ingredientele si am facut o tocanita cu praz si ciuperci in aluat de paine . Cu siguranta o reteta usoara de primavara, chiar daca prazul nu-i chiar de primavara dar il gasim in toate pietele,e rezistent peste iarna...
Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 min, cu alte cuvinte il luam la tranta, dam cu el de ''dusumea'' pana face basicute, apoi il punem in castron, acoperim castronul si lasam la crescut cca. 1 ora.
Umplutura : cat timp aluatul este la crescut, ne ocupam de umplutura. Frunzele de la praz le tocam marunt, iar gogosarul il taiem cubulete mici. restul de praz il taiem rondele nu foarte groase, spalam ciupercutele ( mai aveau pamant pe ici pe colo), le lasam intregi, de aceea le-am ales micute.
Asezam tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga, apoi punem putin ulei, cca. 50 ml, apoi adaugam frunzele de praz tocate si gogosarul cubulete, presaram sare si lasam sa se caleasca, cat sa se inmoaie, adaugam prazul taiat rondele, ciupercile si apa, acoperim cu un capac si lasam 1/2 ora la foc mic sa se patrunda. Amestecul sa fie zemos, sa nu scada mult, pentru ca o sa stea si la cuptor. Potrivim de sare si piper, fiecare dupa gust.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in doua parti, o parte am folosit-o pentru tocana si cealalta parte am impartit-o in 6 parti egale, am format bilute pe care le-am intins cu sucitorul si le-am umplut cu branza de burduf, le-am asezat in forme de silicon si le-am bagat la cuptor pana s-au rumenit.
Am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 18 cm, am imbracat-o cu hartie de copt, am intins aluatul si l-am asezat in forma, imbracand si peretii, cu o furculita am intepat aluatul din loc in loc. In mijloc am pus compozitia tin tigaia wok, am dat la cuptor, cca. 40 min, pana ce aluatul s-a copt, am incercat marginile cu o frigaruie de lemn....
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloPrajitura Cuburi de lamaie, este cunoscuta ca si Lemon Bars. Este o reteta de prajitura cu arome intensa de lamaie, cu crema...
Prajitura Cuburi cu lamaie (lemon squares)Daca tot suntem in perioada postului, meritam un desert absolut delicios, cu multe portocale. Prajitura de post cu crema de...
Prajitura de post cu crema de portocaleReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii