Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult.
Pentru racii fierti se controleaza ca toti racii care trebuie pregatiti sa fie vii. Se fierbe atata apa intr-o oala cat sa acopere racii, nu mai mult. La patru litri de apa se pune o lingura plina de sare; in orice caz, apa se gusta deoarece ea trebuie sa fie mai sarata decat se cere la gust. Se pun cativa catei de usturoi si, dupa gust, putine condimente, adica o frunza de dafin si un fir de patrunjel, iar cine doreste, zarzavat de supa si ceapa. Se fierb la foc iute. Cand zeama clocoteste, se arunca inauntru racii, bine spalati in mai multe ape si scursi, si cateva boabe de piper. Se tin pe foc inca cinci minute, nu mai mult, socotite din momentul cand au dat in clocot. Se lasa sa se raceasca in apa lor. Se asaza frumos pe o farfurie, se pun imprejur frunze de patrunjel. Cine doreste, poate sa scoata matul din gaturi cand racii sunt inca vii, inainte de a-i fierbe.
Racii fierti se servesc cu verdeata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii