Salata de raci

Racii se fierb in apa clocotita cu sare, se iau apoi cozile, se piseaza si se freaca cu 100 gr unt. Se pun la fiert pentru 15 minute in 2 cesti din z

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15-20 de raci
  • 200 gr unt
  • faina
  • boia
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Racii se fierb in apa clocotita cu sare, se iau apoi cozile, se piseaza si se freaca cu 100 gr unt. Se pun la fiert pentru 15 minute in 2 cesti din zeama in care au fiert racii, apoi se strecoara si se lasa la racit. Din 100 gr unt si faina se prepara un rantas, se stinge cu 3 cesti din zeama in care au fiert racii, se adauga o lingurita de boia, untul amestecat cu cozile pisate de raci si putina zeama de lamaie.


Se serevste rece.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Piftie de curcan Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc