Pui cerchez

Pregatire: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de piine veche, tr

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 catei de usturoi
  • 250 gr nuca
  • 1/2 piine veche
  • 1 cescuta ulei de masline
  • 1 virf de piper rosu (boia iute)

Mod de preparare

Pregatire:

Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul de piine veche, trei sferturi din nuca si usturoiul se sfarima cu blenderul si se amesteca cu 2 pahare din apa in care a fiert puiul (racita in prealabil). Se mai amesteca 2 ture cu blenderul. Puiul racit se curata de piele si de oase si carnea se desface in fisii nu prea marunte. Fisiile de carne se combina cu amestecul din blender. (Daca amestecul iese prea gros se mai poate adauga 1/2 pahar din supa de pui). Se asaza in tava de servit si pe deasupra se presara restul de nuca maruntita (nu pisata). In uleiul de masline incins usor se amesteca boiaua iute si se toarna uniform peste amestec. Cu muchia furculitei se fac santulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc