Crema de ciuperci cu mazare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina sare. Cand s-au inmuiat, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr mazare verde fiarta
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati ceapa si ciupercile, taiati-le in bucati mai mari si puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere. Adaugati putina sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa in care au fiert. Nu aruncati apa. Lasati-le la racit putin si faceti apoi din ele un piure cat mai fin cu ajutorul unui blender. Maruntiti odata cu ciupercile mararul si patrunjelul. Puneti piureul obtinut in oala cu apa in care au fiert ciupercile, adaugati smantana, mazarea fiarta, sare si piper dupa gust si fierbeti 3 minute.


Serviti crema calda, cu crutoane de paine prajita.

Alte retete:

Mancare de mazare Tocanita de pui Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc