Sos de ciuperci cu smantana

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g ciuperci
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de zeama de carne
  • 2 linguri de smantana
  • cateva fire de marar
  • sare

Mod de preparare

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt.

Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne.

Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin marar tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

Daca ni se pare ca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata.

Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, ca sa nu se taie smantana.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Tocanita de carne tocata

Mazare cu ficatei si cartofi

Mazare cu pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori