Sos frantuzesc

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 3 cesti de zeama de carne
  • frunze de patrunjel
  • pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt proaspat cat o nuca
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci bine spalate. Se lasa sa fiarba adaugand cu incetul inca o ceasca de zeama de carne. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Trebuie sa fiarba cam o ora. Cand e gata se trece prin sita, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca si 2 galbenusuri batute spuma cu putin sos deoparte intr-un castron.
Se serveste indata ce e gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci