Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa, condimentele si ierburile, pana ajun
Uuntul si faina se pun la calit un pic, nu lasati sa se maroneasca faina. Intre timp puneti la fiert vinul, supa, condimentele si ierburile, pana ajung la punctul de fierbere, nu lasati sa clocoteasca.
Cand faina si untul s-au pupacit bine adaugati lichidul putin cate putin mestecand mereu. Lasati sa fiarba pana se ingroasa un pic. Aveti grija sa nu se ingroase ca o ciulama, trebuie sa aiba o consistenta subtine.
Odata luat de pe foc continua sa se mai ingroase cand se raceste, iar consistenta la masa trebuie sa fie cea a unui iaurt lichid, nu smantana groasa.
Se pune peste piure de cartofi, peste carnita, peste stuffing etc.
Pofta buna!
Reteta Gravy a fost propusa de anavlis pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos de capere si ansoa ,
Sos de hrean cu smantana si oua fierte,
Sos Adobo Delicioso
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii