Sos de prune

Sosul de prune este simplu si gustos. Il puteti folosi la feluri principale cu carne. Merge bine cu rata sau gasca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Sos de prune

Ingrediente

  • 250 gr prune
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita usturoi pudra
  • 1/4 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
  • varf de cutit de ardei iute

Mod de preparare

Sosul de prune este simplu si gustos. Il puteti folosi la feluri principale cu carne. Se scot samburii si se mixeaza prunele pana se obtine o pasta.
Se amesteca impreuna cu restul ingredientelor si se pun intr-o craticioara.
Se tin pe foc mediu pana se obtine un sos si se amesteca des.
Se pune continutul intr-un borcan sterilizat si se da la dunst 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.


Sosul de prune se serveste cu spring rolls, rata peking.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori