Sos olandez

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 30 gr unt
  • 3 linguri otet
  • 1 lingura apa
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, apa, putina sare si se asaza vasul pe o baie de apa, pe foc slab. Se amesteca repede pana devine ca o crema mai subtire. Se da deoparte vasul cu baia de apa cu tot, se introduce untul taiat bucatele si se freaca pana devine ca o crema.
Se serveste langa fripturi.

Alte retete culinare:

Papanasi fierti

Zacusca de ciuperci

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci