Sos thailandez

Ardeiul gras se curata de samburi si pielita alba din interior, la fel si ardeiul iute. Se pun impreuna cu usturoiul intr-un mojar sau in mixer si se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sos thailandez

Ingrediente

  • 1/2 de ardei gras
  • rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute (se poate pune mai mult
  • daca se prefera un sos mai picant)
  • 1/8 l de apa
  • 5 linguri de otet de orez (sau cel la care aveti acces)
  • 8 linguri de zahar

Mod de preparare

Ardeiul gras se curata de samburi si pielita alba din interior, la fel si ardeiul iute. Se pun impreuna cu usturoiul intr-un mojar sau in mixer si se maruntesc. Masa obtinuta se pune intr-o oala mica, se audauga apa, otetul si zaharul si se pune la fiert mestecandu-se mereu. Se fierbe la foc potrivit si cu capacul deschis circa o jumatate de ora, pana s-a obtinut un sos usor consistent. Sosul se potriveste bine la chiftele si se poate servi cald sau rece.

REteta propusa de Shef de gara
Sosul thai se poate servi cald, rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori