Sos de ciuperci

Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un sos alb, la care se mai ada

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 3 cepe
  • ¼ pahar vin
  • 2-3 galbenusuri
  • 1/2 pahar smintina
  • zeama de lamiie

Mod de preparare

Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un sos alb, la care se mai adauga si zeama concentrata de carne(de preferat carne de vitel sau pasare). Cind este inca fierbinte, se amesteca bine cu 2-3 galbenusuri crude apoi cu ½ pahar smintina si zeama de lamiie. La urma se adauga si ciupercile fierte. Se pastreaza in baie de apa
Se serveste cu rasol de legume, creier, limba, vitel, pasare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci