Sos de ciuperci cu vin

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci
  • 1 jumatate ceasca smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 100 gr unt
  • zeama de lamaie
  • 500 mI supa de legume
  • 1 lingura sos alb
  • 1 praf sare

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot vinul. Se adauga o lingura cu sos alb rece, se toarna supa treptat, apoi smantana si se lasa sa fiarba. Dupa ce a fiert si a scazut pana la grosimea unei smantani, se amesteca si galbenusurile batute cu unt si sare. Se asaza vasul pe o oala cu apa fierbinte ca sa stea la caldura. Ciupercile se taie feliute si se inabusa in unt, intr-o oala acoperita cu capac, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut de tot, se amesteca in sos, se adauga si zeama de lamaie.


Se serveste la fripturi.

Alte retete:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Conopida la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci