Sos pentru fripturi

Sosul pentru fripturi este foarte delicios. Daca nu este servit imediat se tinela cald, intr-un vas cu apa fierbinte.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g cuiperci
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru sosul pentru fripturi se prajeste o lingura de faina cu 1/2 lingura de unt, tinandu-se pe foc pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama de carne, la care s-a adaugat otetul si o Iingurita de mustar. Se lasa sa dea un clocot. Se inabusa in unt ciupercile taiate felii, se amesteca cu sosul, adaugand si unt proaspat cat o nuca. Daca nu se serveste imediat, sosul pentru fripturi se tine la cald intr-un vas cu apa fierbinte.


Sosul pentru fripturi se serveste cu carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci