Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu. Trebuie sa folositi frunze de busuioc proaspete.
Sosul pesto de busuioc este un sos pentru paste extrem de simplu.
Busuiocul se curata, se spala, se taie fasii si se pune intr-un vas inalt impreuna cu parmezanul ras si mugurii de pin. Se blendeaza iar cand s-a omogenizat un pic incepem si turnam uleiul putin cate putin (ca la maioneza). Cand am terminat uleiul de pus, adaugam sare si piper, mai blendam de 2-3 ori si sosul este gata.Se pune sosul obtinut in borcane, iar deasupra se pune ulei cat sa acopere sosul, altfel riscati sa faca floare de mucegai daca nu il consumati repede. Sosul astfel preparat se poate tine timp de 10-12 luni, ferit de caldura. Se poate folosi la prepararea pastelor sau a mancarurilor.
Sosul pesto se poate folosi la paste sau la mancarurile cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii