Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn,
Se pun 2 galbenusuri intr-un castron, cu o jumatate lingurita de zeama de lamaie, un praf de sare si putin piper alb. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Abia atunci se pune ulei picatura cu picatura. Se freaca mereu, punind din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
Daca se taie, se pune un galbenus intr-un alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn, punem cu o lingurita cate putin din maioneza taiata pana se amesteca toata. Maioneza se taie din cauza uleiului prea rece. E bine sa fie incalzit putin inainte de folosire.
Daca maioneza e prea groasa dupa ce am terminar, se subtiaza cu o lingurita de apa.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii