Sos maioneza cu smantana

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 200 g ulei
  • 1/2 lingurita zeama de lamiie
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.

Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroasa, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.

La sfarsit se adauga smantana, pentru a spori si a da un gust mai fin maionezei si se potriveste de sarat.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Fantana cascada de ciocolata

tarta cu mere si crema de vanilie

Prajitura alba ca zapada

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc