Borsuri

Reteta Ciorba de gulii umplute

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 45m 
ani67 postat de
Postat pe: 31-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta Harira - ciorba marocana - reteta video"
 
Dietetica, hranitoare, gustoasa!!!

ingrediente

5 portii

   5 gulii potrivite
   2-3 morcovi
   1 pastarnac
   1 radacina de patrunjel
   1 bucata mica telina
   2-3 cartofi
   500 g carne tocata de curcan
   4 linguri de orez
   3 oua
   100 g smantana
   sare
   zeama de lamaie
   patrunjel verde

mod de preparare

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca. 3-4 l de apa, cu o lingurita varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina. Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile, se scobesc. Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare, amestecand bine carnea cu un praf de sare, cu 2 oua, 2 linguri de orez, un pic de patrunjel verde tocat fin. Se umplu guliile scobite, se pun la fiert cu zarzavatul, cca. 20 minute, timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute, se adauga si perisoarele, dar si miezul ramas de la scobitul guliilor. Dupa ce au fiert bine, se opreste focul, se drege ciorba cu oul batut cu smantana, se potriveste de acreala cu sucul de lamaie, se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

Extrasfat: Orezul pentru perisoare poate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote, pentru a fi moale in perisoare. Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute, dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece. Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.

Incearca si Bors de fasole uscata
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii umplute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.