Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe legume.
Ceapa, cartofii, telina, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras, se curata, se spala si se taie in cuburi mici.
Orezul se spala si se lasa acoperit cu apa pana in momentul folosirii.
Se curata carnea de pe ciolan si se taie in bucati mai mici.
Intr-o oala se incinge uleiul si se pun la calit legumele si afumatura, timp de 8-10 minute, amestecand constant pentru a nu se lipi de fundul oalei.
Cand legumele s-au inmuiat putin si incepe sa se topeasca grasimea din afumatura, se adauga apa fierbinte si putina sare.
(Pentru ca ciorbica sa aiba un gust si mai bun, se pune la fiert si osul ramas, iar la final acesta se indeparteaza.)
Se lasa totul sa fiarba 10-15 minute, se adauga orezul scurs de apa si se continua fierberea pentru inca 15-20 minute.
In acest timp se prepara sosul de smantana:
Intr-un bol incapator se bat bine galbenusurile cu smantana, sare, piper, otet sau suc de lamaie, tarhon in otet, dupa gust.
Cand toate ingredientele sunt gatite, ciorbica se drege cu sosul de smantana, se mai lasa sa dea un clocot, se opreste focul si se presara patrunjelul verde tocat marunt.
Ciorba ardeleneasca se serveste fierbinte, alaturi de ardei iute murat, smantana si otet, pentru ca fiecare sa isi asezoneze porția dupa gust.
Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii