Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita. Si de fiecare data rezulta retete deosebite. Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc si vita
  • un os de vita
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • o felie de telina
  • 4 lg de orez
  • o mana de faina
  • 4 l apa + 500 ml+ 500 ml
  • 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati
  • 3 frunze de patrunjel tocate marunt
  • 1 frunza de leustean tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.

Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.

Pui apa in oala si cand da in clocot adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.

Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele si oul, framantand si omogenizand totul.

Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.

Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.

Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.

Adaugi in ciorba amestecul de verdeata, stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide