Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum pe gustul meu. A fost mai mult o provocare, o prietena m-a rugat sa-i fac aceasta supa, ea a mancat in Austria, se pare ca locul de bastina al acestei supe....zis si facut am citit mai multe retete si din ce mi-a explicat ea, am scos o supa extraordinara si-o zic fara falsa modestie, cei care au mancat au zis WOW.....
Mai intai pregatim supa de legume. Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mai mici si le punem la fiert in 2,5 l apa, adaugam un praf de sare. Lasam sa fiarba pana se patrund legumele si ne ramane 1 litru de zeama. Luam cateva bucatele din fiecare leguma, nu foarte multe, le punem in blender, adaugam zeama si le mixam bine. Nu punem toate legumele sa le pasam, deoarece avem nevoie de gust intens de usturoi.
Separat curatam ceapa si o taiem marunt, usturoiul curatat si taiat in patru. Punem o cratita pe foc, dupa ce s-a incins, adaugam untul, lasam sa se topeasca si apoi adaugam ceapa si usturoiul, le calim pana devin aurii. Zdrobim un pic usturoiul cu o lingura de lemn, apoi adaugam supa de legume.
Smantana o amestecam cu faina, sarea si piperul si o turnam peste supa, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba cca 20 minute la foc domol, amestecand continuu, pana se ingroasa.
Se serveste in felul urmator: Intr-un castronel se pun cateva crutoane, se presara parmezan, un pic de zeama de lamaie (este optional), apoi cu polonicul se ia din supa crema si se toarna peste crutoane. Pentru ca eu sunt carnivora am zis ca nu are ce sa strice daca prajesc crocant cateva bucatele de costita si asa am facut, am adaugat si cateva bucatele crocante de costita.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaReteta luata de la Simonica, tare buna
Supa crema de morcoviDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii