Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Supa plina de vitamine pentru o imunitate puternica!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Supa de legume cu iaurt si oua de prepelita

Ingrediente

  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • 1 dovlecel
  • 1ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cartofi mai mici
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastanac
  • o bucatica de telina
  • o mana de fasole verde
  • o mana de baby spanac
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3 linguri de rosii cubulete in bulion
  • 4 oua de prepelita
  • o lingura de iaurt
  • sare
  • baghetelele de paine aromata;Cateva fasii subtiri de paine
  • ulei de masline
  • piper cu aroma de lamaie
  • seminte de in
  • chimen

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala, cartofii si dovlecelul se taie cubulete mici, zarzavatul se taie jumatate din cantitate in bastonase mici si subtiri si cealalta jumatate se dau la robot.

Se incinge un pic de ulei de masline si se calesc la foc iute cubuletele ,de cartofi si dovlecel,se adauga si fasolea pastai prefiarta,se adauga si zarzavatul maruntit,un praf de sare ,se acopera cu un capac si se inabuse si la sfarsit adaugam cubuletele de rosii in bulion.

Se da in clocot un ibric de apa in care oparim baby spanacul,apoi il strecuram si il trecem sub jet de apa rece.

Peste legumele calite din tigaie adaugam 500 ml apa rece si lasam sa fiarba acoperit.Cand zeama lasata scade la jumatate ,se adauga si baby spanacanul oparit,se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.Oprim focul si presaram verdeata tocata fin.Lasam 15 minute sa se racoreasca un pic si dregem cu lingura de iaurt.

Fierbem ouale de prepelita 5 minute apoi le curatam de coaja si le taiem in sferturi.

Taiem dintr-o franzela fasii subtiri de paine,lungi de cca 10 cm si groase de 2 cm care se stropesc cu ulei de masline,se presara piper aromat cu lamaie,seminte de in si chimen , se aseaza pe hartie de copt si se rumenesc la cuptor.

Supa se serveste cu felii de ou de prepelita deasupra si baghetelele aromate si crocante!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Shaorma cu piept de pui
Bucataras.RO

Shaorma cu piept de pui

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar...

Shaorma cu piept de pui
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola