Clatitele sunt un desert clasic, preferat de toata lumea, iar daca le umplem si cu un gem facut in casa, cum este gemul de caise, vor fi cu atat mai gustoase si se vor cere portii duble sau triple.
Mod de preparare:
Se sparg ouale, se bat bine, se adauga laptele, se amesteca din nou. Dupa aceasta se adauga faina, treptat. Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat omogen, dar subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei, se lasa sa se incinga tigaia, dupa care se puna cu polonicul putin aluat. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta. Cand s-a prajit bine se ia din tigaie, se umple cu gem de caise.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului. Ingredientele sunt pentru 15 clatite.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Clatitele cu gem de caise se servesc calde dar si reci.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorDragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...
Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii