Coltunasii cu branza sunt foarte deliciosi. Daca vrem sa pregatim o reteta mai speciala, putem adauga stafide la umplutura de branza.
Coltunasii cu branza sunt foarte deliciosi. Daca vrem sa pregatim o reteta mai speciala, putem adauga stafide la umplutura de branza. Faina se aseaza pe o planseta, in mijloc se pun 3 oua, apa, sare, si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca se intinde in foaie de grosime de 3-4 mm si se taie in patrate cu latura de 6cm. Branza se amesteca cu stafide, vanilie, sare, razatura lamaie, si cu restul de ou ramas (numai galbenusul) (75 gr). Pe fiecare bucata se aseaza cite o lingura de branza amestecata cu celelalte ingrediente, iar doua din laturi se ung cu galbenus si se impacheteaza in forma de triunghi, apasand marginile cu o furculita. Coltunasul se fierbe in apa si sare timp de 15 minute.
Peparatul se serveste cald cu smintina si zahar pudra deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVăzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii