Taitei subtiri

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica. Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza vaci
  • 120 gr faina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 10 gr zahar brun
  • 100 gr unt
  • 10 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml smantana
  • 40 gr stafide
  • pesmet pentru tapetat tava
  • sare

Mod de preparare

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica.

Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr branza de vaci. Adaugam 120 grame faina, 2 galbenusuri, 10 grame zahar brun, un sfert lingurita de sare si amestecam bine. Nu prea mult, caci se inmoaie. Daca branza a fost apoasa si aluatul se lipeste, mai punem putina faina. Daca branza e prea uscata, se inmoaie aluatul cu putina smanatana.

Punem intr-un vas cu pereti subtiri, pe gaz, 4 litri de apa la fiert.

Intindem din aluat o foaie de 1 cm. Apoi taiem fasii de 3-4 cm latime si taiem bucati de marimea degetului mic. Cand apa fierbe in clocot, punem o lingurita de sare si punem taiteii in ea. Cand incep sa se ridice deasupra apei, amestecam cu grija ca nu cumva sa ramana si pe fundul vasului si sa se lipeasca.

Fierbem aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie toti taiteii. Ca sa fim siguri ca s-au inmuiat, taiem in doua si gustam. Daca sunt fierti si in interior, ii scoatem si ii scurgem bine. Lasam sa se raceasca.

In acest timp, 80 grame unt se amesteca spuma cu 10 grame zahar vanilat, un galbenus de ou si coaja de la o lamaie, apoi amestecam bine cu 200 ml smantana si 40 grame stafide bine spalate.

Albusul ramas il batem spuma tare si il incorporam in amestec. In sfarsit, amestecul dulce il amestecam cu taiteii fierti, si totul il asezam in tava emailata, unsa si tapetata cu pesmet.

Asezam in cuptorul preincalzit si coacem 50 minute, pana cand se rumeneste deasupra. Se serveste cald.

Se pastreaza in frigider. A doua zi se taie cuburi si se incalzeste in cuptorul cu mocrounde sau in grill.

Acest fel de taitei se poate si praji in grasime, este la fel de bun ca si fiert, sau facut pane.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Desert cu capsuni

Crema de zahar ars cu mere

Strudel cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Sirop din flori de soc
Bucataras.RO

Sirop din flori de soc

Pe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a...

Sirop din flori de soc
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola