Aluaturi

Reteta Taitei subtiri

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica.
Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr

ingrediente

   500 gr branza vaci
   120 gr faina
   1 ou
   2 galbenusuri
   10 gr zahar brun
   100 gr unt
   10 gr zahar vanilat
   coaja rasa de la o lamaie
   200 ml smantana
   40 gr stafide
   pesmet pentru tapetat tava
   sare

mod de preparare

Intai ungem cu unt si presaram cu pesmet o tava emailata mai mica.


Apoi maruntim cu ustensila de zdrobit cartofii sau cu masina de tocat carne, 500 gr branza de vaci. Adaugam 120 grame faina, 2 galbenusuri, 10 grame zahar brun, un sfert lingurita de sare si amestecam bine. Nu prea mult, caci se inmoaie. Daca branza a fost apoasa si aluatul se lipeste, mai punem putina faina. Daca branza e prea uscata, se inmoaie aluatul cu putina smanatana.
Punem intr-un vas cu pereti subtiri, pe gaz, 4 litri de apa la fiert.


Intindem din aluat o foaie de 1 cm. Apoi taiem fasii de 3-4 cm latime si taiem bucati de marimea degetului mic. Cand apa fierbe in clocot, punem o lingurita de sare si punem taiteii in ea. Cand incep sa se ridice deasupra apei, amestecam cu grija ca nu cumva sa ramana si pe fundul vasului si sa se lipeasca.


Fierbem aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie toti taiteii. Ca sa fim siguri ca s-au inmuiat, taiem in doua si gustam. Daca sunt fierti si in interior, ii scoatem si ii scurgem bine. Lasam sa se raceasca.


In acest timp, 80 grame unt se amesteca spuma cu 10 grame zahar vanilat, un galbenus de ou si coaja de la o lamaie, apoi amestecam bine cu 200 ml smantana si 40 grame stafide bine spalate.


Albusul ramas il batem spuma tare si il incorporam in amestec. In sfarsit, amestecul dulce il amestecam cu taiteii fierti, si totul il asezam in tava emailata, unsa si tapetata cu pesmet.


Asezam in cuptorul preincalzit si coacem 50 minute, pana cand se rumeneste deasupra. Se serveste cald.


Se pastreaza in frigider. A doua zi se taie cuburi si se incalzeste in cuptorul cu mocrounde sau in grill.


Acest fel de taitei se poate si praji in grasime, este la fel de bun ca si fiert, sau facut pane.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete de dulciuri:





Desert cu capsuni


Crema de zahar ars cu mere


Strudel cu visine
Incearca si Minciuni simpli
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei subtiri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.