Acadelele din biscuiti si lapte condensat, cake pops adica, sunt un desert extrem de simplu si rapid de pregatit, dar de foarte mare efect. In plus, combinatia este delicioasa.
Acadelele din biscuiti si lapte condensat se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbesc. In plus, le poti decora dupa bunul plac, le poti folosi ca decor comestibil pentru masa de sarbatoare, le poti ambala individual pentru a le darui copiilor. Mai mult, poti folosi biscuitii simpli care ti-au ramas de la sarbatori sau poate niste pandispan intarit. Pasii pentru a realiza bomboanele de casa sunt urmatorii:
Intr-un blender maruntesti foarte bine biscuitii, dupa care ii amesteci cu laptele condensat si lingura de sirop de caramel. Framanti bine cu mana, consistenta trebuie sa fie lipicioasa dar nu foarte umeda. Daca strangi aluatul intre degete nu trebuie sa curga lichid din el.
Formezi bile din aceasta compozitie - ca sa iasa uniforme foloseste o lingura ca si masura, le asezi pe o tava si le dai la congelator pentru 15 minute. In imaginea de mai jos vezi exact pasii ce trebuie urmati:
Intre timp pregatesti restul ingredientelor, va trebui sa te organizezi bine si sa te misti rapid :). Topesti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu lingurile de lapte, si o pastrezi la cald, adica moale. Iti pregatesti si zaharul colorat sau bombonelele de decor si creioanele sidefate de la Dr. Oetker - cu care se lucreaza chiar foarte foarte usor si sunt de mare efect.
Scoti bilutele din congelator, inmoi putin dintr-un capat al batului pentru acadele in ciocolata alba si il impingi cu grija in mijloc. Lasi sa se intareasca, dupa care scufunzi fiecare acadea in ciocolata alba, scurgi surplusul si o intepi intr-o bucata de polistiren ca sa o fixezi. Decorezi dupa bunul plac si imaginatie, lasi putin sa se fixeze, dupa care le dai la rece ca sa se intareasca.
Acadelele din biscuiti si lapte condensat sunt desertul ideal pentru o petrecere a copiilor de exemplu.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDaca va plac dovleceii eu zic sa profitati de ei cat mai sunt pe piata si sunt si ieftini. Am ales de aceasta data sa ii...
Dovlecei umpluti cu branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii