Budinci

Reteta Bavareza cu zmeura

portii reteta 5 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h:45m 
lubita postat de
Postat pe: 20-06-2018
Adaugă în cartea de bucate
Este o reteta dietetica cu un gust fantastic!
Retete dietetice

ingrediente

5 portii

BLAT:
   200 g biscuiti digestivi
   50 g unt topit
MOUSSE:
   100 ml smantana lichida
   100 ml lapte
   2 galbenusuri
   80 g zahar
   20 g gelatina
   500 g zmeura
   1 lingura suc de lamaie
   500 ml frisca lichida dulce (Hulala)
GLAZURA:
   2 plicuri tort jelee rosu
   200 g zmeura pentru decor

mod de preparare

Se pun biscuitii rupti in blender, la final se adauga untul, iar dupa omogenizare, se rastoarna in inelul de la forma de tort de 18-20 cm, pus pe un platou; se preseaza cu fundul unui pahar, astfel formandu-se blatul si se lasa la frigider.

Pentru mousse, se paseaza zmeura, se trece prin sita, piureul se pune intr-un vas pe foc, se adauga zeama de lamaie, iar dupa 1 min, se da deoparte.

Laptele si smantana lichida se pun intr-un vas pe foc, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, se transfera vasul pe bain-marie si se amesteca usor pana se ingroasa, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, se amesteca bine. Se pune o folie alimentara direct peste crema sa nu prinda crusta si se lasa la frigider sa se raceasca cateva minute.

Dupa acest timp, se incorporeaza usor frisca batuta tare, apoi piureul de zmeura, se rastoarna peste blat si se lasa la frigider cel putin 4 ore (eu de fiecare data las la frigider pana a doua zi pentru siguranta).

Se pregateste glazura dupa instructiunile de pe plic. Se scoate inelul trecand usor cu un cutit de jur imprejur, deasupra se toarna glazura, se orneaza cu zmeura, se taie si se serveste.

Incearca si Budinca de gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.