Cataif cu mere

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cataif cu mere

Ingrediente

  • 300 gr taietei (iese si mai bun cu taietei mai subtiri)
  • 2 kg de mere + 150 gr zahar
  • 500 ml apa + 150 gr zahar
  • 600-700 gr frisca
  • scortisoara
  • suc de lamaie
  • unt

Mod de preparare

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa putin pe foc.

2. Se iau de pe foc si se presara cu scortisoara mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.

3. Taieteii se prajesc intr-o tigaie anti-aderenta. Se amesteca des in ei ca sa nu se arda, ci doar sa se rumeneasca.

4. Apa se fierbe cu zaharul 5 minute, se ia de pe foc si se pune un pic de suc de lamaie.

5. Se unge cu un pic de unt o tava (33/21 cm), se pune jumatate din cantitatea de taietei, apoi merele si la urma restul de taietei.

Se toarna siropul peste compozitia din tava si se da la cuptor (350F) cam jumatate de ora, pana scade zeama.

6. Se lasa la racit. Cand este rece complet se acopera cu frisca si se pune la frigider. Se lasa cateva ore la rece inainte de a fi taiat.
Pofta buna!

Reteta Cataif cu mere a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Placinta cu mere,

Pandispan cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci