Budinci

Reteta Cornuri moi, moi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
Luciana_m postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe

ingrediente

   un plic drojdie uscata
   o lingurita rasa de sare
   2 linguri pline de miere
   250ml lapte cald
   500-550 gr faina
   25 gr unt (si pe asta merge sa-l inmuiati in acelasi lapte)

mod de preparare




Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.


Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.


Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine).


Apoi se amesteca toate ingredientele, apoi maiaua si incepe sa se amestece bine cu o lingura.


Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la mine a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumusel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc,


Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful.


Va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc.


Apoi ii puneti in tava (eu am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt).





II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.


Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade

Se servesc la o ceasca de lapte ori de cafea.


Alte retete recomandate:

Incearca si Budinca de malai cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri moi, moi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.