Creme piatou cu mere caramelizate

Creme piatou cu mere caramelizate este o reteta de desert foarte gustoasa. Pentru a face aceasta reteta cu mere aveti nevoie de lapte, amidon, oua si desigur mere.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Creme piatou cu mere caramelizate

Ingrediente

  • 550 ml de lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 5 linguri de amidon
  • 6-10 linguri de zahar (eu am pus 6)
  • 2 galbenusuri
  • Mere caramelizate
  • 500 gr mere
  • scortisoara
  • 2 - 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Se incalzeste un cup de milk impreuna zaharul si coaja de lamaie,dar nu se fierbe.
Creme piatou cu mere caramelizate este o reteta de desert foarte gustoasa.  Separat, se amesteca laptele cu amidonul. Se ia craticioara de pe foc si se adauga laptele cu amidon, amestecand continuu. Se pune inapoi pe foc mic si se amesteca pana se obtine o budinca.
Se ia de pe foc si se scoate coaja de lamaie.
Se bat galbenusurile de ou pana devin ca o crema si se adauga incet la budinca, amestecand constant.
Se pune inapoi pe foc si se mai tine 2-3 minutes, din nou amestecand tot timpul ca sa nu se lipeasca.

Se curata merele de coaja si de cotor si se vor taia in felii rotunde.Se caramelizeaza zaharul si se adauga merele si scortisoara.

Napolitana din foaie uscata de mere
Avem nevoie de 500 de grame de mere curatate de cotor,coaja poate sa ramana. Se calesc cu putina apa pana se inmoaie si se mixeaza cu mixerul vertical pana se obtine un pireu. Se mai tine pe foc pana s-a evaporat toata apa.
Se intinde pe o tava (am folosit una de silicon) si se tine la soare sa se usuce. Eu am facut-o subtire si a fost gata in 24 de ore,dar se poate usca si la cuptor. Dureaza cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-a uscat, se taie un cerc ce se va rula.


Acum urmeaza asamblarea. Se alege forma dorita si se pune un strat de crema,mere caramelizate si iar un strat de crema. Am asamblat intr-o forma de silicon pentru briose si le-am rasturnat in farfurie. Se pot lasa la frigider, dar la mine nu a mai avut nimeni rabdare sa astepte.


Se orneaza cu mere caramelizate, napolitana din mere uscate,frunze de menta si se presara putina scortisoara. Optional se poate adauga si niste frisca.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Bucataras.RO

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise